I qui és el meu proïsme? Bona pregunta!

Category:

Lectura: LLuc 10:25-37

25 Aleshores es va aixecar un mestre de la Llei i, per provar-lo, li preguntà: "Mestre, què haig de fer per tenir l'herència de la vida eterna?"
26 Ell li digué: "Què hi ha escrit en la Llei? Com ho llegeixes?"
27 Ell respongué: "Estimaràs el Senyor, el teu Déu, amb tot el teu cor, amb tota la teva ànima, amb totes les teves forces i amb tota la teva ment. I al proïsme com a tu mateix."
28 Ell li digué: "Has contestat bé; fes això i viuràs."
29 Però ell, volent justificar-se, digué a Jesús: "I qui és el meu proïsme?"
30 Jesús prosseguí: "Un home baixava de Jerusalem a Jericó i va caure en mans d'uns bandolers que, després de despullar-lo i baldar-lo a cops, se'n van anar deixant-lo mig mort.
31 Coincidí que baixava un sacerdot per aquell camí, i, en veure'l, va passar de llarg per l'altre cantó.
32 Igualment va fer un levita que va arribar en aquell indret; en veure'l, va passar de llarg per l'altre cantó.
33 Però un samarità que anava de viatge va arribar prop d'ell; en veure'l, se'n compadí;
34 s'hi acostà, li va posar oli i vi a les ferides i les hi va embenar; després el pujà damunt la seva pròpia cavalcadura, el dugué a un hostal i el va atendre.
35 L'endemà va treure dos denaris i els va donar a l'hostaler, i li digué: 'Tingues cura d'ell, i tot el que costi de més, jo t'ho pagaré quan torni.'
36 Quin d'aquests tres et sembla que es va fer proïsme del qui va caure en mans dels bandolers?"
37 Ell va dir: "El qui en va tenir compassió." Llavors Jesús li respongué: "Vés, i fes tu el mateix."


REFLEXIÓ
Però ell, volent justificar-se, digué a Jesús: "I qui és el meu proïsme?


"I qui és el meu proïsme?", és una bona pregunta.
Segons la paràbola de Jesús, el proïsme es aquell que mostra misericòrdia al necessitat.
Un expert en la "llei", provant Jesús, li va preguntar: -"Mestre, que haig de fer per heretar la vida eterna?"
En poques paraules, Jesús li va respondre: "Ama al Senyor el teu Déu... i ama al teu proïsme". L'home esquivant la seva responsabilitat, va consultar: -"I qui és el meu proïsme?"
Jesús va parlar d'un que va ser atacat per lladres. Un sacerdot i un levita, van ignorar la necessitat d'auxiliar-lo. En canvi, un samarità va donar del seus temps i recursos per poder ajudar a aquell moribund. El va portar a un allotjament i el va curar, mostrant així la mateixa compassió de Crist.
Desprès Jesús li va preguntar: -"Quin d'aquests tres penses que és el proïsme de qui va caure a mans dels lladres? L'expert en la llei va dir encertadament: -"Qui es va compadir d'ell".
Crist va curar les nostres ferides del pecat, ens a portat al seu regne i ens cuidarà per sempre. En el camí de la nostra vida, Ell ens anima a respondre a les necessitats dels altres amb el mateix amor. Si mirem al nostre voltant podrem trobar al nostre proïsme. Podem ajudar-lo, consolar-lo, perdonar-lo i estimar-lo.


Oració:
Déu, tu ets bo, molt més que aquell samarità, et donem gràcies per això. Ajuda'ns a ajudar a qui ens necessiti. En nom de Jesús. Amén.

Comments (0)

Publica un comentari a l'entrada